Tidligere prosjekt

Konsert med Strømmen spellemannslag
Den 17. november 2019 hadde vi og Strømmen spellemannslag konsert i Alvdal kirke. Vi har lenge snakket om å få til et samarbeid med dem, og nå fikk vi det til! Spellemannslaget oppå Strømmen har veldig dyktige sangere og musikere, og det ble en konsert som var både høytidsstemt og livat. Takk for samarbeidet!

Konserter sammen med Vingelen storband
I mars 2019 var vi så heldige å få ha to svingende konserter sammen med Vingelen storband. Under konsertene hadde vi noen nummer felles og noen nummer hver for oss, solosanger/solister og sanggrupper. Storbandrepertoaret var noe helt nytt for oss, og vi liker å prøve oss på nye utfordringer! Konsertene ble gjennomført i Kulturstua på Sjulhustunet på Alvdal og i Vidarheim på Tolga. Samarbeidet ga mersmak, og vi gjentar det gjerne ved en senere anledning. Bildene under er fra øvingene på Alvdal.

«Midt i væla» – åpningsforestilling på Sjulhustunet
Torsdag den 22. november 2018 var koret med på å framføre forestillingen «Midt i væla». Forestillingen var et av innslagene som markerte åpningen av Sjulhustunet, Alvdals nye storstue. Tekst og musikk sto henholdsvis Ola Jonsmoen og Tone Hulbækmo/Hans Fredrik Jacobsen for.
Ivar Thoresen skrev dette om forestillingen i Alvdal midt i væla:
https://www.alvdalmiv.no/2018/kultur-og-fritid/kultur/midt-i-blinken-med-midt-i-vaela/

«Ør og levande», juni 2018
Koret framførte verket «Ør og levande», med dikt av Tarjei Vesaas og musikk av Geirr Lystrup, i Alvdal kirke. Med oss hadde vi Ingrid Vollan, som konferansier og diktleser.
Bilde Torstein sagbakken
Les omtalen i Alvdal midt i væla, skrevet av Torstein Sagbakken, her:
https://www.alvdalmiv.no/kultur-fritid/kultur/10640-en-%C3%B8r-og-levande-konsert

«Føre var…,  ei rolig stund før julestria», november 2017
Sølnaslottet var arena for det vi valgte å kalle ei rolig stund før julestria. Kvelden var en miks av sanger fra hele koret, små grupper, solister, og allsang. bilde Torstein Sagbakken
Omtale fra Alvdal midt i væla her:
https://www.alvdalmiv.no/kultur-fritid/kultur/9655-alvdal-blandetkor-med-mesterlige-toner

«Syng ut! mot MS», juni 2017
«42 korister, en dirigent, fem musikere og to teknikere, samt et engasjert publikum, sørget for at veldedighetskonserten «Syng ut! mot MS» ble en fantastisk opplevelse. (…)
Vi fikk oppleve et repertoar som favnet vidt, med både kjente populærartister som Elton John, Halvdan Sivertsen og Andrew Lloyd Webber, samt mer ukjente men flotte melodier.
Alle inntekter fra konserten går rett til forskning på sykdommen MS (Multippel sklerose) og stamcellebehandling. Prosjektet startet med en tanke om å gjøre noe annet enn vanlig.» (Jan Kristoffersen, Alvdal midt i væla)

Bilde Jan Kristoffersen Amiv

Les hele omtalen av konserten her:
https://www.alvdalmiv.no/kultur-fritid/kultur/8842-mektig-veldedighetskonsert

Adventskonsert sammen med Alvdal-Tynset janitsjar, november 2016
Alvdal-Tynset janitsjar og Alvdal Blandetkor gikk sammen og inviterte til adventskonsert i Alvdal kirke. bilde Ivar Thoresen
Omtale her:
https://www.alvdalmiv.no/kultur-fritid/kultur/7802-stemningsfull-og-flott-adventskonsert

«Vårsprell», juni 2016
«Alvdal blandetkor sørget for topp stemning og en livat musikalsk aften i et fullsatt Basheim fredag kveld.
Humoren var på plass fra første tone, og publikum lot seg rive med i allsang innimellom innslagene. Men det var også plass til mer vare sanger, og det var stor bredde over det som ble presentert. Koret framsto også med en god klang og en høy musikalsk kvalitet. Flere av korets medlemmer imponerte som solister ved flere anledninger.»
(Arne Inge Næss, Arbeidets Rett)
Full omtale her:
https://www.retten.no/alvdal/kor/kultur/musikalske-varsprell-i-basheim/s/5-44-82165

«Mariamusik», april 2016
«Mariamusik» er skrevet av den svenske komponisten Anders Öhrwall, og består av sanger Maria-sanger fra flere europeiske land. Alvdal Blandetkor har framført dette verket to ganger tidligere, og denne gangen fikk vi hjelp av dyktige, lokale musikere. Det ble holdt to konserter, en i Tolga kirke og en i Alvdal kirke. bilde Ivar Thoresen
Ivar Thoresen i Alvdal midt i væla skrev dette etter konserten på Alvdal:
https://www.alvdalmiv.no/kultur-fritid/kultur/6691-mariamusikk-skapte-god-stemning

Gospelkonsert, juni 2015
Til denne konserten, som ble holdt i Alvdal kirke, hentet vi sanger fra både norsk og utenlandsk gospel, tradisjonelle Negro Spirituals og nyere sanger. Konserten ble arrangert under Midtsommerdagene på Alvdal. Med oss på konserten hadde vi gruppa Soul Teens fra Tynset.

«Salmeboka minutt for minutt», november 2014
Natt til søndag 30. november bidro Alvdal Blandetkor med sin del i maratonprosjektet «Salmeboka minutt for minutt» i Vår Frue kirke i Trondheim. Det ble en stor opplevelse for koret. Alle de 899 salmene i den nye salmeboka ble sunget i tidenes norske kor-maraton, som varte i godt over to døgn fra fredag 28. november til søndag 30. november. Rundt 200 kor fra hele landet deltok.
Prosjektet var initiert av NRK og gjennomført i samarbeid med Kirkerådet, Norges kirkesangforbund, Norges Korforbund Sør-Trøndelag, menighetsrådet i Nidaros domkirke, Vår Frue menighet og Trondheim Bymisjon.

«Musikal’sk aften», juni 2013
Konserten ble holdt på Aukrustsenteret, og repertoaret besto for det meste av sanger fra kjente musikaler, som Spelemann på taket, Chess, Les Miserables og Chicago. Norske viser og pop sto også på programmet. Under denne konserten snudde vi litt på den tradisjonelle presentasjonsformen, og sang i damegrupper, små og store grupper, herregrupper, som helt kor, og med soloinnslag.
Med oss på konserten hadde vi Tore Reppe og Erland Horten, som i tillegg til å akkompagnere koret også hadde sin egen avdeling.